צלי כתף בקר עסיסי ברוטב יין אדום וירקות שורש:
3.33 שעה/ות
- 5 מנות
- סוג בשר: צלי כתף בקר
אופן ההכנה
- צורבים וסוגרים את קוביות הבקר בסיר גדול במשך כ- 2 דקות מכל הצדדים עם 2 כפות שמן זית ומוציאים לצלחת .
- משחימים את עצמות הבשר כ 3-4 דקות מכול צד ולהוציא לצלחת.
- מכניסים לסיר הריק את כל הירקות החתוכים (בצל ,גזר,סלרי,שום,שורש פטרוזיליה) ומטגנים למשך-10 ד'ק תוך כדי בחישה .
- להחזיר לסיר את קוביות הבשר והעצמות ולשפוך מעל את היין האדום ולתבל במלח ופלפל ולהביא לרתיחה.
- יש להוסיף מים במידה והיין לא הגיע לגובה הבשר.
- להנמיך את האש ולבשל על להבה בינונית למשך כשעתיים וחצי עד שהבשר התרכך לחלוטין.
- במידה ובסיום הבישול נותרו הרבה נוזלים ,להמשיך לבשל ללא כיסוי עד שמחצית מהנוזלים יצטמצמו.
- טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
- להגיש עם תוספת טעימה שאוהבים כגון- פירה או אורז לבן
- בתאבון!