פסטרמה הודו עסיסית בדבש

1.08 שעה/ות
  • סוג בשר: פסטרמה הודו
אופן ההכנה

מצרכים:

  1. 1.5 ק"ג חזה הודו נקבה/זכר

מצרכים למשרה:

  • ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 1כף פפריקה מתוקה
  • 5 עלי דפנה
  • 2 כפות סוכר
  • 15 גרגירי פלפל אנגלי

מצרכים למרינדה:

  • 2 כפות חרדל
  • 3 כפות סילאן או דבש
  • 1 כף פפריקה מתוקה(אפשר גם מעושנת)
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית

 

  1. לערבב את כל חומרי המשרה בכלי אטום , להניח את נתח חזה ההודו בפנים ולהשרות במקרר למשך הלילה
  2. להוציא את נתח ההודו מהמשרה ולנגב היטב
  3. לערבב את כל חומרי המרינדה ולמרוח את נתח ההודו מכול צדדיו(מומלץ אף לעשות לו עיסוי עם המרינדה)
  4. לפרוס ניר כסף על כל גודל תבנית האפיה ומעל יש להניח נייר אפיה, להניח את נתח ההודו ולקפל את קצוות הניירות בצדדים (שהנוזלים ישארו בצידי הנתח)
  5. לחמם תנור ל -200 מעלות  ולאפות את הנתח מכוסה למשך כ 25 דקות  , ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות למשך -20 דקות נוספות.
  6. ניתן לחתוך חתיכה קטנה ולראות אם מוכן- במידה ולא להמשיך לאפות במשך 10 דקות נוספות.
  7. לקרר היטב את הנתח על מנת שניתן יהיה לפרוס אותו לפרוסות דקות.
  8. בתאבון!

מוצרים מהמתכון