צלי כתף בקר עסיסי ברוטב יין אדום וירקות שורש:

3.33 שעה/ות
  • 5 מנות
  • סוג בשר: צלי כתף בקר
אופן ההכנה
  1. צורבים וסוגרים את קוביות הבקר בסיר גדול  במשך כ- 2 דקות מכל הצדדים עם 2 כפות שמן זית ומוציאים לצלחת .
  2. משחימים את עצמות הבשר כ 3-4 דקות מכול צד ולהוציא לצלחת.
  3. מכניסים לסיר הריק את כל הירקות החתוכים (בצל ,גזר,סלרי,שום,שורש פטרוזיליה) ומטגנים למשך-10 ד'ק תוך כדי בחישה . 
  4. להחזיר לסיר את קוביות הבשר והעצמות ולשפוך מעל את היין האדום ולתבל במלח ופלפל ולהביא לרתיחה.
  5. יש להוסיף מים במידה והיין לא הגיע לגובה הבשר.
  6. להנמיך את האש ולבשל על להבה בינונית למשך כשעתיים וחצי עד שהבשר התרכך לחלוטין.
  7. במידה ובסיום הבישול נותרו הרבה נוזלים ,להמשיך לבשל ללא כיסוי עד שמחצית מהנוזלים יצטמצמו.
  8. טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
  9. להגיש עם תוספת טעימה שאוהבים כגון- פירה או אורז לבן 
  10. בתאבון!

מוצרים מהמתכון