בצלים מקורמלים ממולאים בשר ואורז של מאמא מור

4.5 שעה/ות
  • 4-5 מנות
  • סוג בשר: צלעות טחון
אופן ההכנה

מצרכים:

7 בצלים גדולים 🧅

חצי קילו בשר צלעות טחון

100 גרם שומן כבש קצוץ

כוס וחצי אורז עגול

צרור נענע

צרור פטרוזיליה 🌿

בצל קצוץ 🧅

2 כפיות מלח 🧂

2 כפיות סומק

כפית פלפל שחור

3 תפוחי אדמה 🥔

לרוטב –

2/3 כוס רכז רימונים

1/3 כוס שמן זית

6 כפות סילאן

מים לכיסוי

כף מלח גס

להזהבה – סילאן

 

אופן ההכנה:

קוטמים את הקצוות של הבצל וחוצים אותו עד המרכז (חשוב לא להפריד עד הסוף, חתכו כפי שכתוב בסרטון).

מבשלים במים רותחים חצי שעה. מוציאים מהמים ומניחים בצד לסינון.

במים קרים אורז עגול חצי שעה ומסננים.

בנתיים מכינים את המילוי – בקערה מערבבים בשר טחון, שומן כבש, עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים, אורז עגול, בצל קצוץ, מלח, פלפל וסומק.

מפרידים את שכבות הבצל וממלאים כל חתיכה בכף מהמילוי ומגלגלים.

בסיר סוטאז רחב מזלפים מעט שמן זית, מסדרים פרוסות תפוחי אדמה ומעליהם את הבצלים המגולגלים.

מעל הכל שופכים את הרוטב (רכז רימונים, שמן זית, סילאן ומים) ומפזרים מלח.

מכסים במכסה ומבשלים עד שרוב הנוזלים התאדו (שעתיים-שלוש).

כשרוב הנוזלים התאדו מחממים תנור ל180 מעלות, מזלפים עוד קצת סילאן מעל הכל ומכניסים לתנור עד שהכל שזוף ומעט חרוך.

מגישים עם קצת נענע ופטרוזיליה קצוצות מעל הכל.

קרדיט למתכון ולצילום: מור אליאסי.

מוצרים מהמתכון

Array ( )