מוח ברוטב חריף של מאמא מור 🌶️ 🧠

2.33 שעה/ות
  • 5 מנות
  • סוג בשר: מוח
אופן ההכנה

מצרכים:

½1 קילו מוח 🧠

½ כף כורכום

לרוטב –

¼1 כוס שמן

ראש שום 🧄

5 פלפל יבש מתוק

5 פלפל יבש חריף 🌶️

2 פלפלים חריפים טריים

2 כפות פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים (אפשר מפחית שימורים או מוקפאים)

½2 כוסות מים 💧

כף גדושה קורנפלור + ½ כוס מים קרים

כפית גדושה מלח

צרור כוסברה קצוצה

*אפשר להעצים או להפחית את רמת החריפות כתלות בכמות הפלפלים והפפריקה החריפה לפי טעמכם.

 

אופן ההכנה:

לסיר גדול עם מים רותחים מוסיפים כורכום ואת המוח. מבשלים 20 דקות.

מוציאים ומניחים בחוץ ל15 דקות לצינון.

מכניסים למקפיא ל20 דקות.

בנתיים מכינים את הרוטב –

בסוטאז׳ גדול ורחב שמים שמן, מוסיפים את השום כשהשמן עוד קר ומחממים אותם יחד לחום בינוני נמוך. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשום מזהיב מעט.

זה לוקח זמן, אל תתפתו להגביר את החום כי השום ישרף מהר מאוד.

מוסיפים פלפלים יבשים מתוקים וחריפים ופלפל טרי פרוס. ממשיכים לטגן יחד.

מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה ופותחים אותן היטב בשמן.

מוסיפים חומוס ומים. מערבבים היטב ומגבירים מעט את החום.

כשהרוטב מתחיל לבעבע מערבבים היטב ½ כוס מים קרים עם כף גדושה של קורנפלור עד שאין גושים. מוסיפים את הנוזל לרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה.

מוסיפים מלח ומבשלים במשך 15-20 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול.

מוציאים את המוח מהמקפיא ומנקים אותו בעזרת סכין (מקלפים את החלקים החיצוניים המלוכלכים).

פורסים בעדינות ומעבירים לרוטב.

מבשלים עוד כ15 דקות בחום נמוך עם מכסה סגור. מערבבים מידי פעם על ידי נענוע של הסיר.

מפזרים כוסברה בנדיבות, מבשלים עוד 5 דקות, מערבבים בנענוע ומגישים.

קרדיט למתכון ולצילום: מור אליאסי.

מוצרים מהמתכון

Array ( )