בורקס אסאדו וצנובר של מאמא מור

4.5 שעה/ות
  • 5 מנות
  • סוג בשר: אסאדו
אופן ההכנה

בורקס אסאדו חגיגי של מאמא מור

מצרכים:

קילו אסאדו 🥩

2 בצלים 🧅

6 שיני שום 🧄

גזר 🥕

סלרי

חצי שורש פטרוזיליה (לא חובה)

חצי כוס רוטב ברביקיו

שליש כוס דבש 🍯

4 כפות רוטב סויה

2 עלי דפנה

2-4 פלפלים יבשים חריפים 🌶️

מלח ופלפל 🧂

חבילת בצק עלים

בזיליקום קצוץ

צנוברים

 

אופן ההכנה:

חותכים את האסאדו לקוביות. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים עד השחמה יפה.

מוציאים את קוביות הבשר מהסיר, מוסיפים שמן  ובצלים פרוסים, שיני שום, גזר, סלרי ושורש פטרוזיליה בקוביות קטנות.

מטגנים את הירקות היטב עד שהבצל מקורמל.

מחזירים פנימה את קוביות הבשר ומים רותחים לכיסוי.

מחממים באש גבוהה לרתיחה, מערבבים היטב, סוגרים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים שעתיים וחצי עד שלוש וחצי שעות עד שהבשר מתפרק. חשוב לבדוק מידי פעם את הרכות של הבשר ואם יש צורך בבישול נוסף והמים אזלו אז להוסיף מים. טועמים ומתקנים תיבול לפני הצורך.

מפרקים את

מצרכים:

קילו אסאדו 🥩

2 בצלים 🧅

6 שיני שום 🧄

גזר 🥕

סלרי

חצי שורש פטרוזיליה (לא חובה)

חצי כוס רוטב ברביקיו

שליש כוס דבש 🍯

4 כפות רוטב סויה

2 עלי דפנה

2-4 פלפלים יבשים חריפים 🌶️

מלח ופלפל 🧂

חבילת בצק עלים

בזיליקום קצוץ

צנוברים

 

אופן ההכנה:

חותכים את האסאדו לקוביות. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים עד השחמה יפה.

מוציאים את קוביות הבשר מהסיר, מוסיפים שמן  ובצלים פרוסים, שיני שום, גזר, סלרי ושורש פטרוזיליה בקוביות קטנות.

מטגנים את הירקות היטב עד שהבצל מקורמל.

מחזירים פנימה את קוביות הבשר ומים רותחים לכיסוי.

מחממים באש גבוהה לרתיחה, מערבבים היטב, סוגרים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים שעתיים וחצי עד שלוש וחצי שעות עד שהבשר מתפרק. חשוב לבדוק מידי פעם את הרכות של הבשר ואם יש צורך בבישול נוסף והמים אזלו אז להוסיף מים. טועמים ומתקנים תיבול לפני הצורך.

מפרקים את הבשר בעזרת מזלג לרצועות דקות ומניחים בצד לקירור.

קוצצים את הבזיליקום וקולים את הצנוברים במחבת יבשה להזהבה עדינה.

חותכים בצק עלים למלבנים ומניחים במרכז כף גדושה של אסאדו מפורק. מעליו שמים חופן בזיליקום וצנוברים.

יוצרים 4 חתכים אלכסוניים בבצק וסוגרים אותו לצורת בורקס (מודגם בסרטון). מורחים בביצה ואופים ב180 מעלות עד שהבורקסים זהובים ויפים.

קרדיט למתכון ולצילום: מור אליאסי.

הבשר בעזרת מזלג לרצועות דקות ומניחים בצד לקירור.

קוצצים את הבזיליקום וקולים את הצנוברים במחבת יבשה להזהבה עדינה.

חותכים בצק עלים למלבנים ומניחים במרכז כף גדושה של אסאדו מפורק. מעליו שמים חופן בזיליקום וצנוברים.

יוצרים 4 חתכים אלכסוניים בבצק וסוגרים אותו לצורת בורקס (מודגם בסרטון). מורחים בביצה ואופים ב180 מעלות עד שהבורקסים זהובים ויפים.

קרדיט למתכון ולצילום: מור אליאסי.

מוצרים מהמתכון

Array ( )