מתכון לרוטב בולונז כמו באיטליה
- 4 מנות
בולונז מצרכים:
- 2 גזרים
- 1 בצל
- 2 שיני שום כתושות
- 4-5 גבעולי סלרי
- 2 קופסאות עגבניות מרוסקות MUTTI
- רבע כוס יין אדום
- 1 ק"ג בשר מס 2
- מלח
- פלפל
- סוכר
- בזיליקום, אורגנו, טימין
אופן ההכנה:
חותכים לקוביות קטנות גזר בצל סלרי שום כתוש, ומטגנים את ירקות השורש עד לזיגוג, להוסיף את השום ובשר טחון מס 2 לירקות, מטגנים היטב, עד שהבשר יבש ומפסיק להגיר נוזלים, מוסיפים רבע כוס יין אדום ולבשל עד שהיין מתאדה. להוסיף רסק עגבניות לטגן מעט ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40-דקות. להוסיף מלח פלפל סוכר בזיליקום אורגנו תימין לבשל מעט ולהגיש. מגישים רצוי עם פסטה פרפדלה או פטוצ'יני