פסטרמה הודו עסיסית בדבש
1.08 שעה/ות
- סוג בשר: פסטרמה הודו
אופן ההכנה
מצרכים:
- 1.5 ק"ג חזה הודו נקבה/זכר
מצרכים למשרה:
- ליטר מים
- 1 כף מלח
- 1כף פפריקה מתוקה
- 5 עלי דפנה
- 2 כפות סוכר
- 15 גרגירי פלפל אנגלי
מצרכים למרינדה:
- 2 כפות חרדל
- 3 כפות סילאן או דבש
- 1 כף פפריקה מתוקה(אפשר גם מעושנת)
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- לערבב את כל חומרי המשרה בכלי אטום , להניח את נתח חזה ההודו בפנים ולהשרות במקרר למשך הלילה
- להוציא את נתח ההודו מהמשרה ולנגב היטב
- לערבב את כל חומרי המרינדה ולמרוח את נתח ההודו מכול צדדיו(מומלץ אף לעשות לו עיסוי עם המרינדה)
- לפרוס ניר כסף על כל גודל תבנית האפיה ומעל יש להניח נייר אפיה, להניח את נתח ההודו ולקפל את קצוות הניירות בצדדים (שהנוזלים ישארו בצידי הנתח)
- לחמם תנור ל -200 מעלות ולאפות את הנתח מכוסה למשך כ 25 דקות , ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות למשך -20 דקות נוספות.
- ניתן לחתוך חתיכה קטנה ולראות אם מוכן- במידה ולא להמשיך לאפות במשך 10 דקות נוספות.
- לקרר היטב את הנתח על מנת שניתן יהיה לפרוס אותו לפרוסות דקות.
- בתאבון!