אסאדו עסיסי בתנור עם רוטב צ'ימיצ'ורי מקפיץ

5.33 שעה/ות
  • 4 מנות
  • סוג בשר: אסאדו
אופן ההכנה
  1. נתח אסאדו עסיסי בתנור עם רוטב צ'ימיצ'ורי מקפיץ
    מצרכים:
    3-4 ק"ג נתח אסאדו ללא עצם (ניתן גם להשתמש בנתח עם עצם)
    בקבוק בירה כהה/ יין אדום
    חצי כוס שמן זית
    כפית מלח וחצי כפית פלפל שחורמצרכים לרוטב צ'ימצ'ורי:
    • חצי צרור כוסברה
    • חצי צרור פטרוזיליה
    • 1 גמבה אדומה
    • 1 בצל לבן
    • 1 פלפל צ'ילי
    • חצי כוס חומץ רגיל
    • 3 כפות חומץ בן יין
    • חצי כוס שמן זית
    • קורט מלח+קורט פלפל שחור
    • 4 שיני שום קצוצותאופן ההכנה:
    1. לשטוף היטב את נתח הבשר, להניחו בתבנית ,לכסות אותו בבירה או ביין ולהשרות למשך הלילה .
    2. למחרת יש להוציא את הנתח מהמשרה ולנגב קלות.
    3. לחרוץ חריצים בכול צידי הנתח ,למשוח אותו בשמן זית ולפזר בנדיבות מלח ופלפל.
    4. להניחו על תבנית המכוסה בנייר אפיה ולהכניסו לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות למשך 20 דקות בלבד.
    5. לאחר מכן יש להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות ולהמשיך לאפות למשך 4.5-5 שעות עד שניתן להרגיש שהבשר התרכך ומתחיל להתפרק.
    6. יש לתת לבשר לנוח לפחות 15-20 דקות לפני שפורסים אותו ,ובזמן הזה ניתן להכין את רוטב הצ'ימצ'ורי.
    7. הכנת רוטב הצ'ימיצ'ורי: לקצוץ את כל המרכיבים יחדיו ( ניתן גם במעבד מזון) לחתיכות הכי קטנות שניתן.
    8. להוסיף את הנוזלים לירקות- החומץ והשמן והתבלינים
    9. לערבב היטב ולתת לרוטב לנוח על מנת שיתפסו כל הטעמים.
    10. לפרוס את נתח האסאדו ולפזר מעל מרוטב הצ'ימיצ'ורי בנדיבות
    11. בתאבון!!

מוצרים מהמתכון