פרגיות בדבש ולימון של מאמא מור 🍯 🍋
- 5 מנות
- סוג בשר: פרגיות
מצרכים:
ידיים של מאמא
קילו פרגית של פריים מיט
שקית תפוחי אדמה קטנים לאפייה
רוזמרין טרי
למרינדה –
מיץ מלימון שלם 🍋
1/3 כוס דבש 🍯
1/3 כוס מים רותחים
1/3 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות 🧄
מלח ופלפל 🧂
אופן ההכנה:
בצנצנת מערבבים את כל חומרי המרינדה.
מניחים את הפרגיות בתבנית או סיר שמתאים לתנור, מסדרים מעליהם תפוחי אדמה ושופכים מעל הכל את הרוטב.
מוסיפים רוזמרין ומכסים (במכסה או בנייר אפייה ומעליו נייר כסף).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך שעה ורבע, מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל210 מעלות ואופים עוד רבע שעה או עד שהפרגיות ותפוחי האדמה מקבלים השחמה יפה.
קרדיט למתכון ולצילום: מור אליאסי.